söndag 27 oktober 2013

Tomtar tittar fram

 Nu får min snäckskalsjal vila sig lite , för nu fick jag tag på mina små tomtar , så nu var de  roligt en stund , det går framåt för min handarbete , det är en så skön känsla  de stunder jag klarar av att sitta med de , men tar de ganska lugnt ett tag till ... Lägger inte upp för stora projekt .. men ... det är svårt när man är ute och tittar på allt som göres hemma i stugorna , då blir man sugen på att prova de mesta , det finns en sån massa kreativa tjejer som man kollar  bloggar hos .....

 I dag blev de ju mörk superfort , men vilket väder det varit , har varit ute med stavar idag ,, börjar att funka för mig de med , inga långa stunder  , tar det lugnt även där ...
 Glad blev jag då jag klara av att sy dessa små tomtar , det är ett bra tag sen jag höll på med såna , det var allt lite roligt , så det kommer nog bli fler än dessa fyra , tror jag , dom är ju som en julbrosch, rätt skoj ha på sig under julmånaden .
Jag gav bort en för ca. 25 år sen ... till en som jobba i en reception , och i julas då jag kom dit så hade hon tomtebroschen på sig , det var riktigt roligt  , och hon berätta hur rädd hon var om den ... Ja då blev man allt lite glad !
  Nu .. återgå till lite tomte tillverkning .....
 Ha de bäst .. vi hörs ...
ett litet citat : * Ibland måste man låta ambitionen vila *

onsdag 23 oktober 2013

jobbar på med sjalen .. men har andra tankar !

 Jag håller på med min snäckskalsjal ännu .. tycker jag kommer ingen vart med den , men klart , jag orkar inte långa stunder , behöver ännu massa vila .
Så blev jag lite nyfiken på de här med att tillverka tomtar , for ner i en låda och hitta lite material , ja får se om jag får till något , är kommen så långt som till tanke , och då är man ju en bit på vägen !
Hösten är fortfarande härlig .. i går 17 + och sol , vi satt ute och fika , ja gäller att njuta så länge vi har det kvar ......
föresten så köpte jag tre julklappar igår .... tänker ..... tänk om man kunde ha de klart innan december månad kommer .... ja ja .. en tanke bara , men undras om den är möjlig eller omöjlig !!! ja ... det återstår att se ..
Ha det bäst  .. så hörs vi ....

tisdag 15 oktober 2013

 Så glad jag blev när det var flera bloggvänner som kom och hälsa på ...Riktigt roligt var det ... Och nån undra vad som hänt .. Jo vi hade ju karneval i stan och jag och mitt barnbarn var och titta på bilder som sattes upp på ett 12 meter långt fotoplank ..Mitt barnbarn hade flera bilder uppsatta där ... en vind kom tog tag i planket vi fick de över oss ,jag medveslös med hål i huvet , det gick bättre för mitt barnbarn , jag fick sex dygn på sjukhus och har ännu inte återhämtat mig , men har börjat att träna upp under kontroll........
En liten stund hos var och en fixar jag .. inte klokt vad mycket ni alla varit med och vilka fina bilder ni har hos er ...
Ha de bäst .. vi hörs ...

En höstbild från min stad .. mitt barnbarn är med på bilden .... så vacker hösten är !!!

fredag 11 oktober 2013

Hej i blogg världen ....

Är nu tillbaka igen , efter min otroliga olycka .... glad att jag fortfarande finns .
Har inte handabetat något på 3 månader , har nu så smått börjat , men jag får ta det lugnt, blir fort trött och yr ...fick ju den värsta hjärnskakning man kan få.
Det sägs att det tar minst ett år att bli återställd , men jag är på väg .....

Hitta på Facebook  snäckslasjalen , har tittat på den många gånger och nu äntligen våga jag leta upp garn och virknål , oj oj oj så roligt det var , som jag saknat .
http://saannisdesign.blogg.se/2013/september/sjal-med-snackmotiv-monster-2.html
 Det var på den adressen jag hitta snäckskalsjalen, tror man kan göra den i vilken garn och virknål man önskar , jag virkar i garn CROCHET THEARD med glitter effekt och med virknål Boye nr 2 .... och det är så himla roligt och det blir så snyggt !
Nu måste jag kolla runt hos er och se vad ni haft för er ....
Ha de bäst och vi ses .....