söndag 27 oktober 2013

Tomtar tittar fram

 Nu får min snäckskalsjal vila sig lite , för nu fick jag tag på mina små tomtar , så nu var de  roligt en stund , det går framåt för min handarbete , det är en så skön känsla  de stunder jag klarar av att sitta med de , men tar de ganska lugnt ett tag till ... Lägger inte upp för stora projekt .. men ... det är svårt när man är ute och tittar på allt som göres hemma i stugorna , då blir man sugen på att prova de mesta , det finns en sån massa kreativa tjejer som man kollar  bloggar hos .....

 I dag blev de ju mörk superfort , men vilket väder det varit , har varit ute med stavar idag ,, börjar att funka för mig de med , inga långa stunder  , tar det lugnt även där ...
 Glad blev jag då jag klara av att sy dessa små tomtar , det är ett bra tag sen jag höll på med såna , det var allt lite roligt , så det kommer nog bli fler än dessa fyra , tror jag , dom är ju som en julbrosch, rätt skoj ha på sig under julmånaden .
Jag gav bort en för ca. 25 år sen ... till en som jobba i en reception , och i julas då jag kom dit så hade hon tomtebroschen på sig , det var riktigt roligt  , och hon berätta hur rädd hon var om den ... Ja då blev man allt lite glad !
  Nu .. återgå till lite tomte tillverkning .....
 Ha de bäst .. vi hörs ...
ett litet citat : * Ibland måste man låta ambitionen vila *

9 kommentarer:

Lotta sa...

Vilka sötingar!! Helt bedårande.
:-)

Gunillasljusglimtar sa...

Oj så sööta dom var! Ja ta det lugnt nu men bra att du tar det lite pö om pö! Promenad är bra,har börjat här också med det nu:) Kram Gunilla

Anelma handarbetar sa...

Så söta

Lisbet sa...

Gulliga tomtar! Såna har jag också gjort, men helt glömt bort den tekniken. Får börja gräva i mina gömmor.
Skönt att höra att du börjar vara i gång! Hälsan är nog så viktig, det märker man ju som mest då man inte kan vara i gång som vanligt. Hoppas nu bara att du snart blir som förr och orkar med allt det du vill göra.
Stor kram!

Evas Pyssel sa...

Så söta tomtar. De liknar de små waldorfdockorna jag sydde för många år sedan. Det är kanske den modellen ? Jättegulliga.
Kram Eva

Black Iris sa...

Åhh vad roligt att det är fler än jag som börjat med julpysslet.. Jag har inte sett det hos så många än och själv har jag inte visat något än heller..
Dina tomtar är ju för söta och tomtar kan man aldrig få för många av..

Kram Maidi

Rantamor sa...

Men oj oj så söta tomtar du gör.
Nu blev jag lite glad i allt novembermörker.
Röda små söta tomtar som springer omkring...

Tjingelingen från Rantamor.

Gunnel sa...

Hittade din blogg när jag letade runt på nätet. Vilka söta saker du virkat. Läste att du varit med om en hemsk olycka. Hoppas du känner dig bättre och bättre för var dag som går.

Skaparglädje sa...

Åh,vilka gulliga små tomtar....
Det börjar bli dags att julpyssla nu, det är så mysigt.
trevlig Helg!